Мишки в градината? Ето как можете да ги прогоните! Ясно е

...
Мишки в градината? Ето как можете да ги прогоните! Ясно е
Коментари Харесай

Мишки в градината? Ето как можете да ги прогоните!

Мишки в градината? Ето по какъв начин можете да ги прогоните! Ясно е за какво не би трябвало да позволявате на мишките да се разхождат в градината ви. Полевките са нездравословни, а някои типове мишки могат да предават разнообразни заболявания.

Шумолене тук. Сянка, която препуска там. Мишките в градината са всичко друго, само че не и необичайност. Това е хубаво първоначално и свидетелства за биоразнообразието в градината. Мишките обаче се трансформират в същински проблем, когато се появяват в огромно количество и се разселят в градинската барака или в купчината с компост , да вземем за пример.

Най-известни от дребните кафяви гризачи евентуално са домашната мишка ( Mus musculus ) и елементарната горска мишка ( Apodemus sylvaticus ). Като цяло в България има доста типове мишки, които търсят непосредственост до хората.

Важно: Изпражненията и урината на мишките по рафтовете, градинарските ръкавици и инструментите могат да причинят здравословни проблеми. Някои типове мишки могат да предават заболявания като хантавирус. Ето за какво би трябвало да почиствате гнездата на мишките единствено с респиратор и ръкавици!

Мишки или полевки?

Особено внимание би трябвало да се обърне, в случай че гризачите в градината са полевки (Arvicolinae). Те предизвикват най-големи вреди в лехите и по тази причина се смятат за големи вредители в градината и селското стопанство. За разлика от по-безобидните членове на фамилията на дългоопашатите мишки (Muridae), полевки като полската мишка ( Microtus arvalis ) ядат различни корени, грудки и луковици подземен.

Те са склонни да се развъждат неконтролируемо и всеобщо. Най-късно, когато към този момент сте извадили картофите от градината, имате потребност от дейности срещу мишки в градината. Ако не желаете да употребявате клопки, можете да опитате да изгоните мишките от градината по по-нежен метод. Например като употребявате тръпчиви аромати.

Репеленти срещу гризачи с възпиращи миризми се оферират в комерсиалната мрежа като подготвени за приложимост артикули. Освен това може да ползвате маслена киселина или течен тор , които също може да прогонят мишките.

Някои растителни аромати също отблъскват мишките. Акустичната отбрана включва работа с устройства, които излъчват звук и / или трептения. И даже там, където има естествени врагове, мишката не е толкоз елементарно да се види.

Прогонване на мишки в градината с неприятни миризми

Мишките имат мощно подушване. Възпиращият резултат на някои миризливи субстанции се употребява за въздържане за ефикасен надзор на животните. Търговците на дребно оферират разнообразни препарати под формата на гранули. Слагате ги в пътеките и ги заравяте още веднъж.

За нови насаждения можете да добавите възпиращите средства непосредствено към дупката за засаждане, с цел да държите мишките надалеч от растенията. Ефектът посредством миризмата трае до шест седмици.

Какви са домашните средства срещу мишки в градината?

Някои хора употребяват домашни средства като шнапс, маслена киселина или други неприятно миришещи субстанции, с цел да изгонят гризачите от градината. За да извършите това, напоете забрадка или парцал с подобаващ миризлив репелент и ги пъхнете в дупките на мишките.

Популярни измежду репелентите, които можете да извършите сами в къщата, са течен тор от коприва , листа от бъз или клонки туя . За да се подсигурява положителният резултат, излейте течността неразредена в дупките на полевката по време на процеса на ферментация.

Някои експерти създават доста положителни предписания в битката против полската мишка. Така да вземем за пример се смесват чесън и  каменно брашно  и по-късно сместа се поръсва в дупките.

Ако тези субстанции миришат прекомерно неприятно за вас, можете да опитате и ароматни есенции. Етеричните масла, които миришат прелестно на носа ни, могат да “смърдят ” на мишките. Евкалиптовото масло и ментовото масло са много добър избор.

Също по този начин може да смесите брашно и гипс. Примамката поставяте под заслон, с цел да не се намокри от дъжда. Много скоро всички гризачи в региона ще бъдат “циментирани ” и вие ще си отдъхнете за известно време!

Колко ефикасни са естествените репеленти за мишки?

В кратковременен проект мишките в действителност бягат, когато жилищата им са “парфюмирани ” с чесън или тор. Въпреки това, трайната успеваемост на средствата против гризачи в градината не може да бъде потвърдена.

Мишките са същества на навика и наподобява са в положение да одобряват и пренебрегват неприятните миризми след първия потрес. Знаете това от личен опит – в случай че градината ви е прясно наторена, желаете да избягате от острата миризма. Но след известно време носът наподобява привиква с това.

Защо мишките могат да бъдат изгонени с ултразвукови устройства?

Мишките имат освен сензитивен нос, само че и чувствителни уши. Определени честоти, само че и неочакван срив, са им противни и те прсто изчезват от мястото. Ултразвуковите устройства, които са разполагаем за надзор на мишките на закрито и навън, изгонват мишките от къщата и градината. Устройствата работят с батерия или слънчева сила и просто се слагат в земята.

Внимание: акустичната отбрана не би трябвало да бъде за сметка на личните ви домашни любимци, тъй като кучетата, котките, морските свинчета и зайците също могат да бъдат обезпокоени от смущаващите шумове. Обърнете внимание на предизвестията на производителя!

Дори можете сами да си извършите “генератори на звук ” с малко старания, с цел да отбраните градината и растенията ви. За да стане прекомерно неловко за мишките в градината, забивате няколко железни пръчки в земята, където живеят мишките, и поставяте пластмасова бутилка върху тях.

След това вятърът ще стартира да създава противен звук за ушите на мишката, когато влиза в бутилките. Този способ се практикува и срещу къртици в градината!

Какво има предпазен резултат срещу мишки в градината?

Ако имате дейни ловци на мишки в градината си, вие сте добре. В допълнение към котките и кучетата, които живеят в семейството, диви животни като невестулки, белки, лисици, порове, смокове, сови и хищни птици ловуват мишки.

В противоположен случай можете да се опитате да прогоните мишките от градината, като ги затрудните допустимо най-вече да гнездят. Идентифицирайте и затворете достъпа към всички затворени пространства.

Ако мишките обичат да стоят в компоста, то тогава оградене всички стени с телени мрежи, в това число дъното. Това ще държи мишките на разстояние. Малки пукнатини в оградата или пукнатини в стените на градинските навеси също са сериозни точки. Проверете постройките и поправете всички пропуски.

Трябва да бъдете бдителни, когато засаждате нови растения. Луковиците на лалетата и корените на младите овощни дървета са измежду обичаните храни на полевките. Съответно, застрашените елементи на растението се слагат в телена кошница с размер на окото 15 милиметра.

Преди зимата покрийте единствено с мулч младите новозасадени фиданки. Това се прави, когато почвата е към този момент замръзнала в горния пласт. По този метод гризачите няма да се заравят в почвата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР